2020 - Koningin Máxima

Het allereerste geborduurde jasje dat wij aanbieden ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag is bestemd voor koningin Máxima, een vrouw die een prominente rol in de maatschappij vervult. Als onafhankelijk vrouw is zij een rolmodel, iemand die kan inspireren en motiveren, iemand met doorzettingsvermogen en enthousiasme en voor wie integratie haar motto is.

Het borduren van het jasje is een project geweest van twee maanden. Er is door 15 vrouwen aan gewerkt die samen 100 kleine stukjes stof hebben geborduurd. Iedere vrouw krijgt de kans haar eigen handschrift te ontwikkelen binnen de universele taal van het borduren. De goudtinten waarmee is geborduurd in borduurzijde, kralen en pailletten symboliseren de verrijking van de vluchtelingen aan de samenleving. Het jasje is gemaakt van die soorten zijde in verschillende kwaliteiten. De mooiste kwaliteit is de koningsblauwe voering, datgene wat het dichtst op de huid zit. De kleine geborduurde stukjes stof zijn ter versteviging van de kwetsbare stof – ter hoogte van het hart – op het jasje aangebracht. De vrouwen hebben er met hart en ziel aan geborduurd.

Het jasje is persoonlijk afgegeven aan de marechaussee van Paleis Noordeinde in Den Haag, vlak voor de uitbraak van de corona pandemie.

We waren ook in het nieuws op Nouveau.nl
Bekijk ons verhaal daar.