Agenda 2024

Welkom bij de evenementenagenda van About a Jacket! Hier vind je een overzicht van alle activiteiten en evenementen die wij het komende jaar organiseren. Er is voor ieder wat wils. Blijf op de hoogte van al onze aankomende evenementen en zorg dat je erbij bent. Samen maken we er een fantastisch jaar van!

Wil je direct op de hoogte blijven van onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Donderdag 20 juni 2024 - WereldWereldvluchtelingendag

DEMONSTRATIE ETNISCH BORDUREN

Het Leescafé - Centrale bibliotheek Hoorn - 10.30 - 14.30 uur

Laat je inspireren door het borduurwerk van vluchtelingenvrouwen afkomstig uit verschillende culturen. Er worden allerlei borduurtechnieken gedemonstreerd waaronder de Shisha uit Pakistan en de Khamak doesi uit Afghanistan. De motieven, randen en patronen zijn etnisch.

Heb je interesse om deze steken zelf te leren borduren en om de prachtige etnische motieven zelf toe te passen op bijvoorbeeld jouw kleding? Dan kan je je inschrijven voor één van de workshops ‘Etnisch Borduren’. Je leert borduren uit de eerste hand van iemand afkomstig uit het land zelf. De workshops worden gegeven in het borduuratelier van About a Jacket. De opbrengst komt geheel ten goede aan deze stichting. Stichting About a Jacket is hét borduuratelier voor vluchtelingenvrouwen.
Het is een initiatief dat integratie en creatie verbindt.